HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2023 Cumartesi - 09:39

CHP’li Bakan 'askeriye içinde örgütlenme var' dedi: Hırsızlığı şikayet edenler elendi!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, emniyet ve ordu içerisinde cemaat-tarikat yapılanmasının yoğunlaştığına dikkat çeki. Konuyu bir örnekle anlatan CHP’li Bakan, “Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi’ni bitirmiş, mezun olacak çocuklar için bitirme mülakatı diye bir şey uydurdular. Atatürkçü çocukları Menzil tarikatının imamını hırsızlıktan şikayet ettiler diye elediler. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Ortalamaları yüksek, başarılı çocuklar… Menzil’in imamı olan öğrenciyi kantinden ücretsiz bir şey aldığı için şikayet ediyorlar diye çocukları mezun etmediler. Dava açtılar çocuklar” dedi.

CHP’li Bakan  askeriye içinde örgütlenme var  dedi: Hırsızlığı şikayet edenler elendi!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda polis ve askerlerin özlük hakları konusunda yaşanan sorunları, jandarma ve polis teşkilatlarında örgütlenme iddialarını ve partisinin seçim sathı mahallinde Cumhur İttifakı tarafından terör örgütü ile ilişkilendirilmesi konusunu yorumladı.

POLİSLE, ASKERLE İLİŞKİMİZ KAĞIT ÜZERİNE DEĞİL
Polislerin ve askerlerin sosyal haklarını yüksek sesle dillendirmeye devam edeceğini söyleyen CHP’li Bakan, “polislerle, askerlerle ilişkimiz kağıt üzerine değil. İnsani ilişkimiz var. Her intihar eden polisin ailesini arıyorum ve dertlerine ortak olup intiharın nedenlerini soruyorum. İntihar ettikleri söyleniyor ama durum böyle değil... Alpaslan Soylu’nün ölümü intihar değildir, Murat Sucu’nun ölümü de öyledir. Bu iki arkadaşımızın devreleri, aileleri rahat olsun. Biz iktidara geldiğimizde bu çocukları bu duruma düşürenlerin hesabını soracağız. Uzman çavuşlarla ilgili space odası var Twitter’da… 30 bin uzman çavuşa konuştum. Astsubayların, polislerin space odalarına katılıyorum. Karakoldan birisi arıyor ve meganofunu da açıyor. 10 kişi dinliyor. Dünyanın görev zorluğu en yüksek mesleği yapıyorsunuz. Ben asker çocuğuyum ve sol görüşlü birisi bunu olarak söylüyorum. Siz işçinin, esnafın çocuğusunuz. Yalılarda oturanların çocuğu polis olmaz, asker olmaz. Bedelli yaparlar diyorum. Sosyal anlamda böyledir. Bu ülke için canını veren, bu ülkenin yoksul onurlu evlatlarıdırlar” şeklinde konuştu.

SOYLU’NUN POLİS TEŞKİLATINDA GELMİŞ GEÇMİŞ EN NEFRET EDİLEN İÇİŞLERİ BAKANI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM
Seçimlerle ilgili polislerin ve askerlerin eğilimlerin ne olabileceği yönünde gelen soruya yanıt veren Bakan, “nereye oy vereceklerini onlar bilirler. Bu haddime değil. Ben onların derdini kendi derdim gibi gören, onların sorunları ile ilgilenen, mecliste odam polisin, askerin odasıdır diyen bir vekilim. Süleyman Soylu’nun polis teşkilatında gelmiş geçmiş en nefret edilen İçişleri Bakanı olduğunu söyleyebilirim. Hulusi Akar’ın 90 dakika konuşup 80 saniye uzman çavuşlara ayırmadığını ve uzman çavuşları üzdüğünü söyleyebilirim. Astsubayların tazminat sorununu çözeceğini söyleyip bile bile yasayı kadük bıraktığını ve astsubayların öfkeli olduğunu söyleyebilirim” dedi.

MENZİL TARİKATININ İMAMI’NI ŞİKAYET ETTİLER DİYE MEZUN EDİLMEDİ ÇOCUKLAR…
Asker ve polis sınavlarında sorunlar yaşandığını ve cemaat-tarikat yapılanmasının hızla bu iki kurum içinde büyüdüğünü kaydeden CHP’li Murat Bakan, “POMEM, PAEM sınavlarında mülakatların kaldırdığını duyurdu Erdoğan. O mülakatlarda tanıdığını bulan, hatır gönül ilişkisi olan, AK Partili tanıdıkları olan bir yere geldi. Sınavda 90 almış birisi mülakatta 60 almış, arkadaşının altına indirip amir yapıyorsun. İş barışını nasıl sağlayacaksın? Öğretmen mülakatlarında, asker mülakatlarında aynı şey geçerli. Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi’ni bitirmiş, mezun olacak çocuklar için bitirme mülakatı diye bir şey uydurdular. Atatürkçü çocukları Menzil’in imamını hırsızlıktan şikayet ettiler diye çocukları elediler. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Ortalamaları yüksek, başarılı çocuklar… Menzil’in imamı olan öğrenciyi kantinden ücretsiz bir şey aldığı için şikayet ediyorlar diye çocukları mezun etmediler. Dava açtılar çocuklar. FETÖ’nün şok mangalarının yaptığı gibi jandarmada, Sahil Güvenlik Akademisi’nde her türlü zulmü yapacaksınız, polis sınavlarında her türlü liyakatsizliği yapacaksınız. Polis alımlarında AK Parti ve MHP’den listelerle alım yapacaksınız, sonra da mülakatı kaldırdık diyeceksiniz. Yalan. Polislik sınavı olan POMEM sınavlarındaki soruları da yayınlamadılar. Cemaat tarikat yapılanmasının çok ciddi biçimde olduğunu mecliste yüzlerine de söyledim” açıklamasını yaptı.

LİYAKATİ YENİDEN GETİRECEĞİZ
İktidarın değişmesi durumunda göreve geldiklerinde liyakati esas alan bir sistem kuracaklarını söyleyen Bakan, “Devlet kademelerinde 21 yıldır liyakati bitirdiler, şeffaflık kalmadı, istediklerini ihalelerle zengin ettiler. Kolay değil bir anda düzeltmek. Ama devlette liyakati esas almak önemli. Liyakati esas alırken insanların siyasi görüşleri farklı olabilir. Bizde vatanına milletine bağlı olması, yasalar uyması temel kriterdir. Bu insanın alevi, sünni olması, sağcı, solcu olması fark etmez. Bu ülkenin vatandaşıysa ve ülkesi için canını vermeye hazır, yasalar bağlı, cumhuriyetin ilke ve değerlerine bağlı bir insansa sorun yok. Bu adamı siz yönetici de yaparsınız. Bu adam partizanlık yapıyorsa, kadrolarda benim eşim dostum olsun diyorsa sorun çıkar. Kur’an-ı Kerim’de ‘hükmü var, akrabanı koru diyor’ diyorlar. Buradan savunuyorlar. İyi de başkasının hakkını yiyorsun. Bu anlamda biz kimsenin düşüncesine bakmadan ülkesine bağlı, üretken, çalışkan insanları devlet yönetimine getireceğiz. Bu ülkenin önünü açacağız. Bir daha 15 Temmuz’da olduğu gibi şeyler yaşamasın bu ülke. Çünkü farklı insanlar birbirini dengeler. Üniversitelerde eş, dost, tanıdıkla dolmamalı. Özgür bir akademik ortam oluşmalı ki ülkede bilim ilerlesin. Bunların önünü açacağız” ifadelerini kullandı.

PKK İLE MÜCADELE EDİP MUHATTAP OLMAYACAKSIN
HDP’nin seçimde cumhurbaşkanı adayı çıkarmaması üzerinden Cumhur İttifakı’ndan gelen “PKK=Millet İttifakı” eleştirilerine yanıt veren CHP’li Bakan şunları söyledi:

“İki şeyi birbirinden ayırmak lazım. Meşru siyasi parti ile terör örgütünü ayıracaksınız. Meşru siyasi partiyi terör örgütünün yerine koyarsanız sorun çıkar. HDP milletvekilleri adli sicil kağıdı aldılar mı adliyeden aldılar? Devlet siz vekil olabilirsiniz dedi mi? Dedi. YSK’da HDP’ye seçime katılabilirsin dedi mi? Dedi. Seçime girdiler, milyonlarca oy aldılar. Bu insanları yok sayarsanız ülkede güvenlik sorunu oluşturursunuz. Sen teröristsin, oy verdiğin partide terörist dersen adamı gayri meşruya itersin. PKK ile Oslo’da görüşen, Kandil’e buradan elçi gönderen insanlar bunlar… Bir sorun varsa çözüm yeri meclistir. Orada Kürtlerin sorunları olduğunu söyleyen bir parti var. Meşru zeminde mecliste konuşacaksın. Kandil’de konuşmayacaksın, İmarlı’ya gemi seferleri düzenlemeyeceksin, Oslo’da PKK ile görüşmeyeceksin. Bunu yaptılar mı? Yaptılar. En son TRT’den mektup okuttular. HDP teröristtir diyorlar. Onlar bizim ittifakımızda değil, ayrı ittifakları var. Ama HDP cumhurbaşkanlığında ben tek adam rejimini istemiyorum, demokrasi olsun deyip aday çıkarmadılar. Sen birlikte hareket ettiğinde, dağa adam gönderdiğinde sıkıntı yoktu. Mecliste yan yana konuştuğumuz milletvekilleri ile niye görüşmeyelim? Görüşeceğiz. Onlarla görüşeceğiz. HDP içinde terörist varsa tutarsın yakalarından yargıya çıkarırsın. Yoksa sesini çıkartmayacaksın. Meşru siyasi parti ile insani ve siyasi olarak ilişkilerimiz olmalı. Ama PKK’ya karşı her türlü sıralı gücü kullanırsınız. Ortadan kaldırmak ve yok etmek için aynı kararlılığı sürdürürüz. PKK ile mücadele edip muhatap olmayacaksın. Yok edeceksin. Ama meşru siyasi partinin meşruiyetini tartışmayacaksın.

"Türk Ceza Kanunu niye var? Türk bayrağında neden Türk diyorsun? Özerklik olsun" diyen HÜDAPAR ile yerli-milli olduğunu söyleyip ittifak yapıyorsunuz. Hizbullah terör örgütü değildir diyen, binlerce insanı Takarov marka silahla boyunlarından vuran ve evlerin altına domuz bağı ile gömen bir terör örgütünü terör örgütü olarak görmeyip bir de kendi listelerinden aday gösterdiler. Adamlardan birisi Halis Bayhancuk. IŞİD Emri olarak ismi çıkan birisi. Cezaevinde şimdi… Babası Hacı Bayhancuk… Hizbullah’ın en üst düzey isimlerinden birisi… Onun oğlu… Aralarında ilişki var yani. İran’la ilişkileri ortada… 2019’da tamamını uzun tutukluluk süreleri ve diğer gerekçelerle serbest bırakıp avukatlarını milletvekili listelerine aldınız. MHP gibi milliyetçi parti de ses çıkarmamış. Buradan ülkücü kardeşlerime, kahraman polis ve askerlerimize sesleniyorum: Gaffar Okkan’ı korumaları ile şehit eden, insanları domuz bağı ile bağlayıp gömen, özerklik-federasyon isteyen, Türk bayrağına laf eden insanlara nasıl oy vereceksiniz?

Bizim listelerle ilgili tutumumuz belli, şeffaf ve ortada… Kimse bunların PKK ile kurduğu ilişkiyi inkar edemez. Şu an bile ben hala PKK ile ilişki içinde olmayacaklarını ve Öcalan’dan mektup almayacaklarının garantisini veremem. Gayri resmi olarak Kandil’le de İmralı’yla da görüştüklerini düşünüyorum. Nazi Almanya’sı medyası gibi kurdukları medya organları var ellerinde ve istedikleri algı operasyonunu yapmaya çalışacaklar. Ben algı yapmıyorum. AK Partili bir vekil gelsin karşıma konuşsun. Haydi Kasapoğlu gelsin savunsun HÜDAPAR’ın listeye alınmasını… Yüreği yetiyorsa gelsin savunsun”

 
Kedinin kıyafetinde uyuşturucu bulundu!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bugün… Yarın… Ve… Daima…
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 15 Nisan 2023 Cumartesi 23:18

Sayın milletvekili gücünüz yetiyor ise parti içinde kıdeme liyakata bakarak atama yapınız ön seçim öldü allah rahmet eylesin,bugün izmir için atanan milletvekillerinin durumu ortadadır,uzun söze gerek yoktur resim böyledir...

Yorumu oyla      3      3  
Asım ŞAİR 15 Nisan 2023 Cumartesi 10:42

Geçmiş yasama yılında, Meclisteki sesimizdiniz Polisin -Emeklisinin tüm sorunlarını bilerek dile getirdiniz ve hep gündemde tuttunuz. Eksik ve haksızlık yapılarak Polise - Emeklisine verilen 3600 ek gösterge ve seyyanen verilen 1200 tl. de katkınız çok. Sayın Vekilim; Sizlere çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diyerek kolaylıklar diliyorum.Saygılarımla..

Yorumu oyla      4      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’in 7’nci sıra adayı Egedesonsöz’e konuştu: Hayatımda ilk kez sol partiye oy vereceğim!
CHP listesinde, Demokrat Parti'nin milletvekili adayı olarak İzmir 1. ...
'Terör örgütünü ülkemizin içinden söküp attık'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör örgütünü ülkemizin içinden söküp ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Türkiye Gönüllüsü' olma çağrısı
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Danimarka Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Dışişleri Bakanlığı Danimarka Büyükelçisi'nin çağrıldığını ve ülkede Kur'an-ı ...
Bakan Kasapoğlu sahada... 'İzmir'de spor devrimi sürecek'
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Göztepe ve Alsancak'taki ...
Kılıçdaroğlu ve Soyer gençlerle buluştu
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da deprem konutları temel atma töreninde ...
Erdoğan, Karadeniz gazı için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gazının 20 Nisan'da çıkarılacağını ...
Vatan Partisi İzmir adayları vitrine çıktı
Vatan Partisi İzmir 28. dönem milletvekili adaylarını kamuya tanıtmak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva